piątek, 26 lutego 2016

Czekoladowy pudding z awokado z dodatkiem masła orzechowego

Uwielbiam połączenie czekolady i masła orzechowego. Pudding z awokado, który proponuję  jest nie dość, że zdrowy, to jeszcze bardzo smaczny. Kremowy, delikatny pudding będzie wspaniałym deserem. Nawet mój największy krytyk kulinarny, czyli 2letni synek, zjadł całą porcję i chyba rozglądał się po więcej. Zapraszam więc teraz Was do próbowania...

Porcje:
dla 6 osób

Czas przygotowania:
15 minut

Składniki:

  • 1 i 1/2 dojrzałych awokado
  • 1 dojrzały banan
  • 1/2 szklanki kakao
  • 1/2 szklanki masła orzechowego
  • 1/3 szklanki syropu klonowego (ewentualnie miodu)
  • 1/4 szklanki mleka migdałowego lub innego roślinnego


Przygotowanie:
Wszystkie składniki umieścić w misie blendera i zmiksować na gładką masę. Jeśli chcemy otrzymać bardziej czekoladowy smak, można dodać więcej kakao, jeśli bardziej słodki, to więcej syropu lub miodu. Masę przełożyć do 6 pucharków do deseru i przykryć folią spożywczą. Schłodzić przez co najmniej kilka godzin w lodówce. Podawać można z dodatkiem ulubionych owoców lub masłem orzechowym. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz