Porcje:
dla 6 osób
Czas przygotowania:
15 minut
Składniki:
- 1 i 1/2 dojrzałych awokado
- 1 dojrzały banan
- 1/2 szklanki kakao
- 1/2 szklanki masła orzechowego
- 1/3 szklanki syropu klonowego (ewentualnie miodu)
- 1/4 szklanki mleka migdałowego lub innego roślinnego
Przygotowanie:
Wszystkie składniki umieścić w misie blendera i zmiksować na gładką masę. Jeśli chcemy otrzymać bardziej czekoladowy smak, można dodać więcej kakao, jeśli bardziej słodki, to więcej syropu lub miodu. Masę przełożyć do 6 pucharków do deseru i przykryć folią spożywczą. Schłodzić przez co najmniej kilka godzin w lodówce. Podawać można z dodatkiem ulubionych owoców lub masłem orzechowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz