Porcje:
dla 4 osób
Czas przygotowania:
około 15 minut
Składniki:
- 1 i 1/2 szklanki mleka migdałowego - może być inne roślinne
- 1/3 szklanki nasion chia
- 1/4 szklanki kakao
- 2 - 3 łyżeczki syropu klonowego lub miodu
- 1/2 łyżeczki cynamonu, opcjonalnie
- 1/4 łyżeczki soli morskiej
- kilka malin do dekoracji
Przygotowanie:
Wymieszać mleko, nasiona chia, kakao, cynamon, jeśli dodajemy i sól tak, aby wszystkie składniki się dobrze połączyły. Dosłodzić do smaku syropem klonowym lub miodem.
Przykryć i odstawić do lodówki na noc lub przynajmniej na 3 -5 godzin. Pudding można trzymać w lodówce od 2 do 3 dni.
Podawać np z malinami lub z dowolnymi ulubionymi dodatkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz