czwartek, 25 lutego 2016

Pieczone figi i migdałowa owsianka, czyli smaczny początek dnia

Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, więc warto zjeść coś smacznego i pożywnego, aby mieć siły na nadchodzący dzień i dobry humor już od rana. Proponuję owsiankę gotowaną na mleku migdałowym z dodatkiem pieczonych fig i świeżych malin. Miłego dnia!

Porcje:
dla 4 osób

Czas przygotowania:
około 25 minut

Składniki:

  • 750ml mleka migdałowego
  • 500ml płatków owsianych górskich
  • 250ml wody
  • 4 figi pokrojone w ćwiartki
  • kilka malin
  • nasiona chia i pokrojone migdały, opcjonalnie do dekoracji

Przygotowanie:
Nagrzać piekarnik do 180 stopni C. 
Mleko, wodę i płatki owsiane gotować w garnku aż płatki zmiękną. Pokrojone figi wstawić do piekarnika i lekko zapiec. 
Owsiankę podawać z pieczonymi figami i malinami. Całość udekorować nasionami chia i migdałami. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz