Porcje:
dla 2 osób
Czas przygotowania:
około 25 minut
Składniki:
- 1 czerwona cebula
- 3 nieduże cukinie
- 2 ząbki czosnku
- 100 gram chorizo
- 7 suszonych pomidorów
- łyżeczka słodkiej papryki
- łyżeczka suszonej bazylii
- pieprz, sól do smaku
- oliwa
- parmezan, opcjonalnie
Przygotowanie:
Z nieobranych cukinii specjalną obieraczką przygotować spaghetti. Rozgrzać oliwę na patelni. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Smażyć około 2 minut i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażyć minutę i dodać pokrojoną w kostkę chorizo, dalej smażyć około 3 minut. Dodać cukinię. Smażyć kolejne 2 minuty i dodać pokrojone w kostkę suszone pomidory. Całość smażyć około 2 minut i dodać paprykę, bazylię, pieprz i sól do smaku (chorizo jest dość słone więc ja w ogóle nie dodawałam już soli). Całość przesmażyć jeszcze około 2 minut mieszając. Wyłożyć na talerz i posypać parmezanem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz