Porcje:
dla 2 osób
Czas przygotowania:
Około 30 minut
Składniki:
- 250 gram piersi z indyka
- 150 gram fasolki cukrowej
- 3 nieduże kapusty pak choi
- 1 papryka czerwona
- 2 ząbki czosnku
- cebula dymka
- 3 łyżki masła orzechowego
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka soku z cytryny
- Oliwa
- Pieprz, sól do smaku
Sposób przygotowania:
W miseczce wymieszać składniki sosu - masło orzechowe, sos sojowy i sok z cytryny.
Indyka umyć, osuszyć za pomocą ręcznika papierowego, pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę pokroić i wrzucić na rozgrzaną na patelni oliwę. Po około 2 minutach dodać przeciśnięty przez praskę lub pokrojony czosnek. Całość smażyć około 2 minut. Dodać indyka i smażyć około 3-4 minuty, co jakiś czas mieszając. Dodać fasolkę, pokrojone na kawałki pak choi i paprykę. Całość smażyć około 4 - 5 minut. Całość polać sosem i chwilę podsmażyć cały czas mieszając.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz